CSA BOERDERIJ
KWEEKVELD VOOR GROENTEN, AANGEVULD MET FRUIT, KLEINFRUIT
EN CREATIEVE ECO-SPINSELS
Boer Dimi heeft 10 jaar geleden agro-biotechnologie gestudeerd. De droom om een CSA boerderij te starten was toen al een zaadje dat hij in de vruchtbare aarde van zijn geest heeft geplant. Die droom is altijd bij hem gebleven. In tussentijd is hij zelfstandig tuin-aannemer geweest.
​
Boerin / Hoedster Sara heeft het grootste deel van haar leven bezig geweest met reizen en alles wat met creativiteit te maken heeft. Door haar liefde voor de natuur, het project en haar lief Dimi heeft ze het roer omgegooid en is ze mee op de 'tractor' gesprongen.
WAAR WIJ IN GELOVEN
Vanuit ethisch en maatschappelijk standpunt kiezen we voor verbinding met de natuur en elkaar.
Op deze manier willen we de natuur en landbouw terug dichter bij u brengen zonder overbodige transporten of chemicaliën.
​
Wij willen met onze CSA-boerderij een duurzame, eerlijke, mooie plek op deze wereld creëren waarin we op de eerste plaats seizoensgebonden groentjes, aangevuld met kleinfruit en fruit, aanbieden via de ‘korte-keten’ met respect voor onze bodem.
​
CSA is de afkorting van 'Community Supported Agriculture' of vrij vertaald 'Landbouw gedragen en ondersteund door de gemeenschap', namelijk jullie, de plukkers en pakket-afnemers.
De ideologie en visie van CSA sluit volledig aan bij wat we willen doen en hoe we het zien. (www.csa-netwerk.be) Het is een manier om mee te helpen aan het voortbestaan van lokale duurzame landbouw.
-
LOKAAL VOEDSEL: om zo de omgeving te versterken en ondersteunen
-
KRAAKVERS: Recht van het veld, verser kan niet. Vandaag geplukt, straks al op je bord
-
GEZOND: Geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen of pesticides.
-
SOCIAAL: iedereen welkom bij ons op het veld
-
LEUK: Genieten van mooie 'groene' plekken. Gezellige momenten, babbels, beleving met je medemens.
-
KORTE-KETEN: geen onnodige transporten en tussenschakels om het eten tot op je bord te krijgen
-
Eten op het ritme van de SEIZOENEN
-
BIJLEREN van elkaar, uitwisselen en delen van kennis, recepten, producten...
-
BETROKKENHEID: we luisteren naar iedereen zijn ideeën of voorstellen. We zien de plek graag als een kweekveld voor creatieve eco-spinsels.
-
WORKSHOPS: Gezondheid voor mens, milieu, bodem, water, planeet en hoe je dit volgens meer ecologische werkwijzen kan doen, kom je te weten in onze workshops.
-
Heel het systeem is gebaseerd op VERTROUWEN
-
DIVERSITEIT: Hoe meer variatie we kunnen aanbieden, hoe liever. Zo ontdek je telkens weer nieuwe smaken en zorgt het ervoor dat onze bodem niet uitgeput geraakt. Door veel variatie te planten zal er bij een slecht seizoen meer kans zijn op oogstklare gewassen.
-
REGENERATIEVE LANDBOUW: Wij helpen mee aan een gezonde, rijke bodem in plaats van hem uit te putten.
-
We proberen zoveel mogelijk KRINGLOPEN te sluiten. Na verloop van tijd zouden we onze eigen compost-/ mestbehoefte zelf willen voorzien. Ook naar zaai- en plantgoed streven we te werken met zaai-vaste rassen, zodat we op termijn onze eigen gewassen kunnen opkweken uit deze gewonnen zaden, ....
-
JE DRAAGT JE STEENTJE BIJ: Zo kan je mee verantwoordelijkheid nemen voor de producten die je gebruikt en help je mee aan de bestaanszekerheid voor landbouw met een duurzaam karakter en een mooiere aarde.​​
​
​
MEEWERKDAGEN
Bij ons dragen we onze vrijwilligers op handen. Ze zorgen er mee voor dat onze boerderij steeds mooier en mooier wordt en dat vele handen het werk ook lichter maken. Zin om mee de handen in de aarde te komen steken?
We organiseren geregeld meewerkdagen.
Iedereen, ook degene die geen deelnemer zijn, heten wij een warm welkom.
DATA VOOR DE KOMENDE MEEWERKDAGEN: ​​
-
Zaterdag 18 Mei van 10u30 tot 12u30
-
Zondag 2 Juni van 10u30 tot 12u30
-
Zaterdag 15 Juni van 10u30 tot 12u30
-
Zondag 30 Juni van 10u30 tot 12u30
​