top of page

Gestoofde raapjes op grootmoeders wijze (4 pers)

Ingrediënten

  • 10 - 12 rapen

  • 1 kleine ajuin

  • 40 gr boter

  • peper en zout

  • 5 el bruine suiker


Bereiding

Schil de raapjes en snijd ze in (niet te dunne) plakjes.Stoom of kook vervolgens de raapjes kort (10 minuutjes) tot ze beetgaar zijn.Schil de ui en snijd hem daarna in snippers.Smelt de boter in een kookpot op een zacht vuurtje en voeg er de ui bij.Wanneer de ui wat aangestoofd is voeg je er de raapjes bij.Stoof daarna de raapjes aan.Kruid af met peper en zout naar eigen smaak.Voeg wat kookvocht of water toe.Als laatste voeg je er de eetlepels suiker aan toe. Een vijftal eetlepels kunnen volstaan, maar dit is naar eigen smaak.

Lekker bij wild of lam en met een aardappelgratin :)

bottom of page