Risotto met pastinaak en erwtjes(2pers)

Spinach

Ingrediënten

  • 1 niet te dikke pastinaak

  • 200 g erwten (vers of diepvries)

  • enkele takjes peterselie (of kervel of ander lekker groen)

  • 1 kleine ui of sjalot

  • 1 glas witte wijn

  • 0,5l groentebouillon of iets meer

  • boter

  • peper en zout

  • blok parmesaan

Bereiding

schil de pastinaak en snijdt in zeer fijne blokjes (ter grootte van een erwt) snipper de uit. Fruit de ui en de blokjes pastinaak in de boter voeg het glas witte wijn toe laat even de alcohol verdampen. Voeg een kopje rijst toe en helft van de groentebouillon. Komt de rijst droog te staan voeg dan opnieuw bouillon toe. De rijst moet altijd vochtig blijven. Als de rijst bijna gaar is voeg je de erwten toe en extra bouillon. roer af en toe wat om. De rijst mag niet gaan plakken. Werk af met verse pluksels gehakte peterselie of kervel of ander lekker groen en grof geraspte parmesaan snippers.