CSA BOERDERIJ
KWEEKVELD VOOR GROENTEN, AANGEVULD MET FRUIT, KLEINFRUIT
EN CREATIEVE ECO-SPINSELS
Ingrediënten
beetje rucola
3 wortels
3 kleine rode biet
1 pastinaak
12 blaadjes salie
1 teen fijn gehakte look
1 el fijngehakte peterselie
8 heel kleine aardappels
1 rode ui
peper
fleur de sel
200 gr feta
1 handvol walnoten
1 el geraspte citroenschil
olijfolie extra vierge
Bereiding
Verwarm de oven op 200°C. Schil en halveer de wortels. Schil de bieten en snijd ze in 4. Schil de pastinaak en snijd die in 4 of 6 stukken in de lengte. Was en halveer de (kriel-)aardappelen.Schil de ui en snijd die in 4.Hak de look en de peterselie fijn. Verdeel alle groenten en de salie over de bakplaat. Overgiet royaal met olie, meng de groenten met de handen. Plaats 30 à 45 minuten in de oven. Schep nu en dan om.
Meng intussen de ingrediënten voor de gremolata: citroenschil, peterselie en look. Bestrooi met peper en fleur de sel. Meng goed.
Verdeel de groenten over de borden, verkruimel de feta, bestrooi met gremolata en werk af met walnoten en raketsla.
Tip: kan ook met pompoen, raapjes en andere aardappelsoorten. 's Zomers lekker met courgettes, aubergines, tomaten, enz. Dan moet het gerecht wel minder lang in de oven.