
CSA BOERDERIJ
KWEEKVELD VOOR GROENTEN, AANGEVULD MET FRUIT, KLEINFRUIT
EN CREATIEVE ECO-SPINSELS

Ingrediënten
Voor 6 personen:
6 stengels Warmoes
1 Courgette
2 teentjes Look
beetje Oregano
beetje Salie
beetje Tijm
beetje Rozemarijn
beetje Peterselie
4 eieren
1 ajuin
100 ml olijfolie
250 g fetakaas
100 g gemengde noten
3 eetlepels pijnboompitten
50 g geraspte kaas
peper en zout
6 vellen hartig taartdeeg
Bereiding
Snij de warmoes in stukjes van ca. 1 cm. Fruit de ajuin in een pan en voeg de gesneden warmoesstengels toe. Gaar ca. 10 min. Snij intussen kruiden fijn en hak de noten. Als de stengels gaar zijn, voeg dan kruiden, noten, warmoesbladeren, look, peper en zout toe. Bak in een andere pan de courgette die vooraf in blokjes van 0.5 cm gesneden werden. Kluts de eieren door elkaar. Gooi warmoes en courgette bij elkaar in een grote pan en meng de feta en eieren erbij. Rooster de pijnboompitten (of andere vetrijke noten) goudbruin. Voorverwarm de oven op 160°C. Vet een springvorm in met olie of boter en bekleed met het deeg. Vul de vorm met het groente/eimengsel en bestrooi met geroosterde pijnboompitten en geraspte kaas. Zet het geheel ca. 45 min. in de voorverwarmde oven op 160°C.
Het is een machtige taart, dus best serveren met een fris slaatje.