Pesto van venkelloof

Ingrediënten

  • 1 bos venkelloof

  • 100 g rauwe noten (hazelnoten en/of pijnboompitjes en/of cashewnoten)

  • 1 teen knoflook

  • 150-200 ml goede olijfolie

  • peper en zout

  • eventueel kneepje citroensap

  • eventueel beetje geraspte kaas

Bereiding



Snijd het loof van de venkelknol en snij de dikte stelen eruit en hak het grof

Pel het knoflookteentje en snijd in plakjes.

Rooster de noten tot ze een weinig kleuren in een droge koekenpan.

Meng het venkelloof, knoflook en noten in een keukenmachine of met een staafmixer tot het fijn is.

Schenk olijfolie erbij tot de massa lekker smeuïg is (plus minus 200 ml olie voor 150 gr loof, heb je wat minder loof, gebruik je wat minder olie)

Breng op smaak met wat peper en zout en eventueel een kneepje citroensap.

Je kan er ook nog geraspte kaas aan toe voegen indien gewenst.

Bewaar in de koelkast onder een laagje olie en eet binnen paar dagen op.