zoetzure koolrabi

Ingrediënten

  • 1 Koolrabi

  • 1 el fijngeknipte Peterselie

  • enkele takjes Tijm

  • enkele takjes fijngeknipte Munt

  • 1 ui, gesnipperd

  • een handje rozijnen

  • 1/2 appel, in stukjes gesneden

  • een scheutje olie

  • sap van 1 sinaasappel

  • 1 el citroensap

  • 1 el honing of diksap

  • 1 tl kerriepoeder

  • 1/2 tl korianderpoeder

  • mespuntje kaneel

  • peper en zout


Bereiding

Schil de koolrabi en snijd ze in stukjes. Fruit ui met kerrie en koriander in olie. Voeg de koolrabi en appel toe en laat ruim 10 min. stoven tot ze bijna gaar is. Voeg dan de rozijnen, honing/diksap, citroensap en sinaasappelsap toe Laat nog een 5 min. stoven. Maak op smaak met kaneel, peper en zout. Bind het vocht eventueel met een bindmiddel. Garneer deze koolrabischotel met verse tuinkruiden.