top of page

zoetzure koolrabi

Ingrediënten

  • 1 Koolrabi

  • 1 el fijngeknipte Peterselie

  • enkele takjes Tijm

  • enkele takjes fijngeknipte Munt

  • 1 ui, gesnipperd

  • een handje rozijnen

  • 1/2 appel, in stukjes gesneden

  • een scheutje olie

  • sap van 1 sinaasappel

  • 1 el citroensap

  • 1 el honing of diksap

  • 1 tl kerriepoeder

  • 1/2 tl korianderpoeder

  • mespuntje kaneel

  • peper en zout


Bereiding

Schil de koolrabi en snijd ze in stukjes. Fruit ui met kerrie en koriander in olie. Voeg de koolrabi en appel toe en laat ruim 10 min. stoven tot ze bijna gaar is. Voeg dan de rozijnen, honing/diksap, citroensap en sinaasappelsap toe Laat nog een 5 min. stoven. Maak op smaak met kaneel, peper en zout. Bind het vocht eventueel met een bindmiddel. Garneer deze koolrabischotel met verse tuinkruiden.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

SALIE EN APEKOOL

HOUTEMSESTEENWEG NAAST NR.291

HOUTEM (VILVOORDE)

SALIE.EN.APEKOOL@GMAIL.COM

+32 478 31 31 00

BTW BE 0567 863 437

​

© 2022 door Salie en Apekool
Proudly created with Wix.com

bottom of page