CSA BOERDERIJ
KWEEKVELD VOOR GROENTEN, AANGEVULD MET FRUIT, KLEINFRUIT
EN CREATIEVE ECO-SPINSELS
Ingrediënten
2 kleine Koolrabi's
1 Peper
600 g Aardbeien
3 Lente-uitjes
4 takjes Tijm
1 bosje Basilicum
sap van 2 appelsienen
snufje zout
verse zwarte peper
2 tl bruine suiker
6 tl witte balsamico
4 plakjes stokbrood
4 plakjes taleggio of raclettekaas
Bereiding
Ontpit de rode peper en snijd hem fijn. Roer met het sap, het zout , de peper en de suiker, en de azijn tot een vinaigrette. Schil de koolrabi en snijd doormidden, dan in dunne plakjes. Schep de groente in een schaal door de vinaigrette en laat alles intrekken. Snijd de ui in ringetjes. maak de aardbeiden schoon en snijd doormidden of in vieren. Schep alles door de koolrabi en garneer met basilicum. Verwarm de grill voor en toast het brood even. Beleg met de kaas en bestrooi met tijm. laat in 2- 3 min onder de grill gratineren en serveer bij de salade. (uit Seasons april 2016)