CSA BOERDERIJ
KWEEKVELD VOOR GROENTEN, AANGEVULD MET FRUIT, KLEINFRUIT
EN CREATIEVE ECO-SPINSELS
Spaghettipompoen met tomaat en spinazie
Ingrediënten
100 gr spinazie
200 gr tomaat
1 st spaghetti pompoen
20 gr salie
200 gr (vegan) feta
1 st citroen
Bereiding
STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de spaghetti pompoen. Pluk de kruiden grof.
STAP 2 : SNIJDEN Halveer de spaghetti pompoen en verwijder de zaadlijsten (gebruik bijvoorbeeld een lepel). Pak een ovenschaal en leg de pompoen met het snijvlak naar boven in de ovenschaal. kruid met olijfolie peper en zout. Snijd tomaten in blokjes.
STAP 3 : BAKKEN Bak de pompoen in ongeveer 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie. Roerbak zodra de olie heet is de tomaat samen met de spinazie en kruid met peper en zout. Laat goed uitlekken in een zeef.
STAP 4 : Trek het vruchtvlees van de pompoen los met een vork. Je krijgt zo een soort spaghetti slierten. Meng de spaghetti slierten door de spinazie en tomaat. Vul de spaghetti pompoen met het mengsel en brokkel er (vegan) feta overheen. Maak af met de geplukte kruiden en agave siroop.
STAP 5 : BAKKEN Bak de ovenschaal met pompoen, spinazie en vegan feta nog 5-6 minuten in de oven.
STAP 6 : SERVEREN Serveer de spaghettie pompoen op tafel en maak het gerecht af met citroensap en rasp naar smaak. Let op! Je kunt de schil van de spaghettipompoen niet eten.Â