
CSA BOERDERIJ
KWEEKVELD VOOR GROENTEN, AANGEVULD MET FRUIT, KLEINFRUIT
EN CREATIEVE ECO-SPINSELS
Spaghettipompoen met gehakt

Ingrediënten
1 biologische spaghetti pompoen
2 biologische uienÂ
2 biologische knoflooktenen
200 g biologische wortels
½ biologische bleekselderij
200 g biologische runder- of vegetarisch gehakt
100 g biologische tomatenpuree
2 theelepels biologische Italiaanse kruiden
50 g biologische parmezaanse kaas
½ eetlepel olijfolie extra vierge
zout en peper naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer met een scherp mes de spaghetti pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant met behulp van een lepel. Besprenkel het vruchtvlees van de pompoen met olijfolie extra vierge en bestrooi met zout en peper. Leg de pompoenhelften met het snijvlak naar boven op een bakplaat en rooster 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Schrap de wortels en snijd klein. Was de bleekselderij en snijd klein.
Bak het rundergehakt of vegetarisch gehakt met de ui rul in een droge koekenpan. Bak de wortels en bleekselderij al omscheppend op een middelhoog vuur 15 minuten mee.
Schep de tomatenpuree erdoor, pers de knoflook erboven uit en voeg een scheutje water toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper en laat afgedekt zachtjes pruttelen.
Haal de spaghetti pompoen uit de oven. Trek het vruchtvlees van de pompoen los met een vork. Je krijgt zo een soort spaghetti slierten.
Schep de bolognesesaus in de pompoen en meng met de spaghetti slierten. Strooi de Parmezaanse kaas erover en plaats nog 2 minuten in de voorverwarmde oven, zet eventueel de oven grillstand aan.
Tip: Houd je van pit? Voeg dan een vers rood pepertje toe.