CSA BOERDERIJ
KWEEKVELD VOOR GROENTEN, AANGEVULD MET FRUIT, KLEINFRUIT
EN CREATIEVE ECO-SPINSELS
Ingrediënten
1 ajuin
1 aardappel
1 struik andijvie
25 g boter
1 l groentebouillon
1 appel (geschild en in blokjes)
1 dl slagroom
zout
versgemalen peper
ongeveer 1 el mosterd
100 g gerookt ontbijtspek in blokjes of vegetarische variant
Bereiding
Smelt de boter in een soeppan en bak op heel laag vuur de ui in ong 5 min zacht.
Bak in een andere pan op laag vuur het spek knapperig. Voeg de bouillon en de aardappel aan de gesmolten boter toe en kook zachtjes ong 15 min of tot de aardappel gaar is. Snijd de andijvie in heel dunne reepjes. Houd wat van de reepjes apart voor de garnering en doe de rest samen met de appel in de pan. Breng even aan de kook en pureer dan samen met de slagroom tot een gladde soep. Roer er de helft van de spekjes door en breng op smaak met zout, peper en mosterd. Meng de rest van de spekjs met de achtergehouden andijvie. Garneer hiermee de soep en strooi wat bieslook. (uit Seasons april 2016)