CSA BOERDERIJ
KWEEKVELD VOOR GROENTEN, AANGEVULD MET FRUIT, KLEINFRUIT
EN CREATIEVE ECO-SPINSELS
Ingrediënten
850 g groene, onrijpe tomaten
4 knoflooktenen
300 g ui
500 g appel
150 g gele en bruine rozijnen
1 rode chilipeper
250 ml witte wijnazijn
150 g rietsuiker
zout
Bereiding
Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Snipper meteen ook de ui en de knoflook fijn. Voeg samen en zet even opzij. Schil ondertussen de appels en snijd ze in kleine blokjes, samen met de rozijnen die je met een scherp mes grof hakt. Verwijder ze zaadlijst uit de chilipeper en snijd in fijne stukjes. Voeg de tomaten, ui, knoflook, appels, rozijnen en chilipeper in een pot en zet op een laag vuur. Voeg meteen rietsuiker en witte wijnazijn toe, laat gemiddeld 30 minuten pruttelen. Kruid met zout en eventueel wat zwarte peper. Doe de chutney in gesterilliseerde potten, maak goed dicht en laat omgekeerd afkoelen. Serveer bij kaas of focaccia brood.
Tips
De chutney is erg zuur (vanwege de witte wijnazijn) als je hem warm proeft, maar zodra hij is afgekoeld zijn de smaken perfect gebalanceerd.
Je kunt de potten een paar maanden bewaren op een koele plek.