top of page

Salade van mizuna, venkel en linzen

Ingrediënten

  • ongeveer 35 gr mizuna en 35 gr rucola

  • 1/2 kleine ajuin

  • paar steeltjes Peterselie

  • 1 grote of 2 kleine venkels

  • 125 gr puy-linzen

  • 1 laurierblad VOOR DE DRESSING:

  • 2 tl dijonmosterd

  • fijn-geraspte schil van 1 citroen

  • 2 el citroensap

  • 120 ml koolzaad- of olijfolie

  • snufje suiker

  • zeezout

  • versgemalen zwarte peper

Bereiding

Spoel de linzen, doe ze in een pot en voeg water toe tot ze net onderstaan. Voeg laurier, ajuin (niet versneden), peterseliesteeltjes toe. Breng aan de kook en laat zachtjes een half uurtje koken (tot de linzen zacht zijn, maar geen puree) Meng alle ingrediënten van de dressing tot ze een geheel worden. Laat de linzen goed uitlekken als ze klaar zijn (verwijder de kruiden en de ajuin)

Roer er onmiddellijk de helft van de dressing doorheen .Laat afkoelen en breng op smaak met peper, zout, citroensap, snufje suiker (naar wens)

Snijd boven- en onderkant van de venkel. Halveer de knol verticaal en snijd zo dun als je kan reepjes van boven naar onder. Schep kleine bergjes linzen op het bord, verdeel hierover de rucola en mizuna. Besprenkel met de rest van de dressing en nog wat linzen.

Lekker als voorgerecht of met wat brood bij als lichte lunch.

* gebaseerd op een recept uit het kookboek "Veg!"

bottom of page