top of page

Rode bietenburger

Beetroots

Ingrediënten


Voor 6 burgers:


  • 500 gram rauwe rode biet ongeveer 3 stuks

  • 150 gram zachte geitenkaas

  • 130 gram havermout of havermeel

  • 0,5 grote rode ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 ei

  • 1,5 theelepel rozemarijn (of fijngehakte verse rozemarijn)

  • zout

  • peper


Voor de saus

  • 200 gram griekse yoghurt

  • 1 teentje knoflook

  • 1 theelepel olijfolie

  • 1 theelepel tijm of fijngehakte verse tijm)

  • zout

  • peper


Voor het broodje

  • 6 zachte broodjes naar keuze

  • sla

  • 0,5 grote rode ui

  • olijfolie





Bereiding


  • Maal de havermout fijn met een blender of keukenmachine. Als je havermeel gebruikt, kun je deze stap overslaan.

  • Schil de bieten en rasp ze fijn. Rasp ook de halve rode ui en 2 teentjes knoflook. Dit kan met een handrasp.

  • Doe het raspmengsel, rozemarijn, havermout en geitenkaas in een kom en voeg naar smaak zout en peper toe. Doe de ei erdoor en kneed tot een mooie bal deeg. Tip: als de burgers te droog zijn, voeg dan extra ei toe. Zijn de burgers te nat, voeg dan extra havermout of broodkruim (panko / paneermeel) toe.

  • Vorm nu 6 mooie burgers van je deeg en leg ze 15 minuten in de diepvries of een half uur in de koelkast. Ik leg de burgers op wat klein geknipte velletjes bakpapier, hierdoor plakken ze niet aan elkaar. Door de burgers te koelen voorkom je dat ze uit elkaar vallen bij het bakken.

  • Verhit de olie in de pan en bak de burgers op middelhoge stand goudbruin, ongeveer 5 minuten per kant.

  • Voor de saus meng je de Griekse yoghurt met een fijngesneden teentje knoflook, tijm, olijfolie, zout en peper.

  • Snij de broodjes open en gril de broodjes kort (1-2 minuten) met de open kant naar boven. Snij intussen de andere helft van de rode ui in dunne ringen.

  • Beleg je broodjes nu met: sla, een paar uiringen, burger en een flinke klodder saus. Eet smakelijk!



bottom of page