top of page

bietenburger van bietenpulp

Beetroots

Ingrediënten

Voor 6 burgers:

  • olijfolie

  • 1 sjalotje

  • 50 gr champignons

  • 200 gram bietenpulp

  • 65 gr havermout

  • 50 gr amandelmeel

  • 1/2 tl chilivlokken

  • 1 stengel bosui

Bereiding

Snij het sjalotje in reepjes. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.

Doe wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit het sjalotje en champignons ca. 5 minuten tot ze zacht zijn.

Doe de bietenpulp, de champignons en het sjalotje in de keukenmachine en voeg de havermout en amandelmeel toe.

Laat de machine even draaien totdat het goed gemengd en klein gesneden is. Wil je de burger iets grover van structuur houden? Stop dan eerder met draaien.

Doe de inhoud in een grote kom. Voeg de chilivlokken toe. Snij de bosui in dunne reepjes en meng door het bietenburger mengsel. Als het te droog is voeg je nog wat olijfolie toe. Is het te nat? Voeg dan nog wat paneermeel of amandelmeel toe.

Als je er een goede burger van kunt vormen is het bietenmengsel goed. Vorm er kleine burgers van. Uit dit recept haalde ik 7 kleine bietenburgers. Bak ze in koekenpan in ongeveer 8 tot 10 minuten warm en gaar. Of warm ze in de oven op. Verwarm dan de oven voor op 180 graden en bak de bietenburgers in ongeveer 20 minuten gaar en bruin. Ik belegde een stuk flatbread met deze bietenburger. Als garnering gebruikte ik een sausje van yoghurt en kerrie. Samen met wat plakjes avocado, tomaat en augurk was het werkelijk een feestje om dit te eten.

Een paar dagen later aten wij de burgers die wij over hadden. Ik warmde ze toen op in de oven en belegde er een groentewrap mee. Ook super lekker!

bottom of page