CSA BOERDERIJ
KWEEKVELD VOOR GROENTEN, AANGEVULD MET FRUIT, KLEINFRUIT
EN CREATIEVE ECO-SPINSELS
Ingrediënten
1 kleine chinese kool
3 teentjes look
1 ajuin
200g risottorijst
600 ml bouillon
ong.6 zongedroogde tomaatjes
100 Gorgonzola (dolce) -, Parmezaanse kaas kan ook
peper
2Ã 3 el olie
Bereiding
Snipper de ui en pers de knoflooktenen uit. Verwarm de olie in een pan op halfhoog vuur en schep hier de ui en de knoflook enkele minuten in om. Voeg nu de rijst toe en schep het samen nog 1 tot 2 minuten om. Snijd de kool fijn.
Schenk nu alle bouillon in één keer bij de rijst. Laat de rijst koken totdat ze al het vocht op heeft genomen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. De rijst is dan waarschijnlijk nog niet gaar, want dat duurt in totaal 15 tot 20 minuten. Je kunt wel al de kool en wat extra vocht toevoegen. Laat de kool slinken, terwijl je deze door de rijst schept. Zo gaart de rijst samen met de kool door.
Even proeven! Is de rijst zacht en romig? Snijd dan de zongedroogde tomaten in stukken en voeg deze toe. Breng je risotto op smaak met de zwarte peper (eventueel ook zout) en serveer met brokjes gorgonzola of gersapte parmezaanse kaas. Je kan ook kurkuma gebruiken in dit gerecht.